top of page
Starlight Cresties - Main Logo - Transpa

Starlight Cresties ble startet av meg, Cicilie og min mann Morten. 

Vi bodde da i Arendal, Norge, hvor vi også drev  med akvaristikk og hadde butikken Fiskebingen. En hobby som gav oss stor glede i mange år. 

Da reptiler ble tillatt i Norge tok dette stadig mer av vår tid og fasinasjon. 

Etter min manns bortgang tok jeg med hobby og butikk og flyttet hjem til Trøndelag, nærmere bestemt Namsos.

Det tok ikke lang tid før jeg fikk etterspørsler om å utvide til flere arter siden tilgangen ikke var den beste i Namsos. Så nå kjører vi ett prøveprosjekt i samarbeid med min sønn Arne Martin med salg av frysefôr. Dersom det blir en suksess så er det kanskje mer morro vi kan finne på for reptilentusiaster i området etterhvert.

Idag driver vi mest med hold og oppdrett av kranset gekko. Jeg har alltid vært fasinert av øgler så da disse endelig ble lovlig i Norge var det ingen tvil om at vi måtte ha en. En ble til to... To ble til tre og før vi visste ordet av det hadde jeg kjøpt en håndfull og bestilt enda flere...!

PSX_20180919_143644.jpg

Det var flere å velge i fra lista over lovlige arter og valget falt på kranset gekko, noe jeg aldri har angret på. Jeg leste i timesvis om arten før jeg kjøpte min første gekko og brukte masse tid på å sette opp terrarie. Selv var jeg sikker på at nå hadde jeg masse kunnskap. I årene som er gått etterpå har jeg stadig lært nye ting og jeg lærer fortsatt.

Disse dyrene er svært fasinerende. De har ulik "personlighet", er vanedyr som liker rutiner, de kjenner igjen eieren sin og lærer raskt. Oppdager de at de får goder av en bestemt adferd vil de gjenta den adferden. Vanligvis i forbindelse med mat eller insekter.

result_1565012035448.jpg

Vi bestemte oss for å kjøpe flere gekkoer og prøve oss på litt oppdrett. Vi fant flere vakre gekkoer hos kjente oppdrettere i våre naboland. Vi startet planleggingen da reptiler ble lovlige i 2017 , men det er først i år, 2019, at vi har debutert som oppdretter av kranset gekko. 

Vi har idag ett samarbeid med andre oppdrettere både her i landet og ellers i Skandinavia. Leter du etter noe som vi ikke har så kjenner vi kanskje til hvem du skal henvende deg til for å finne drømmegekkoen. 

På våre sider kan du se flere av våre gekkoer, lese om hold av kranset gekko og se hva vi har tilgjengelig for salg. Vi selger også Pangea Crested Gecko Diet og andre småting som er aktuelle for arten. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe.

bottom of page